A Fiatalok Lendületben Program (Youth in Action Programme) az Európai Unió nemzetközi mobilitási programja, a fiatalok nem-formális tanulását támogatja pályázati formában. A Program célja az aktív társadalmi részvétel ösztönzése, a fiatalok mobilitásának növelése, a tolerancia és a társadalmi bevonás támogatása, valamint nemzetközi együttműködések létrehozása. A Program 13 és 30 év közötti fiataloknak szól, akik többek között nemzetközi ifjúsági cseréket, ifjúsági kezdeményezéseket valósíthatnak meg, képzéseken vehetnek részt, vagy önkéntesek lehetnek külföldön az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS-European Voluntary Service) keretében. A Programban az Európai Unió tagországain kívül a csatlakozásra váró országok, valamint EU-n kívüli, ún. partnerországok is részt vesznek

Az ifjúsági kezdeményezésekről:

Az FLP 1.2-es alprogramja – az ifjúsági kezdeményezések alprogram ahhoz nyújt támogatást, hogy fiatalok helyi, közösségi projekteket, nonprofit akciókat kezdeményezzenek és valósítsanak meg.

Célok és prioritások

Az ifjúsági kezdeményezés célja, hogy a résztvevők képesek legyenek mind az egyéni, mind a közösségi szinten megvalósítani szabadidős elképzeléseiket, képesek legyenek kommunikálni saját korosztályukkal hasznos szabadidő eltöltésével kapcsolatban. Az alternatív és megújuló energiák felhasználás új keletű, mégis számos szakirodalom és médium foglalkozik a témakörrel. A felhasználási technológiát már meghatározták egyéni, közösségi és régiós szinten is, így mindenképpen figyelmet igényel a témakör. Bár még ellene szól, hogy a legtöbb módszer költséges és drága. A kezdeményezés éppen a rentábilis technológiát kívánja megcélozni, ugyanis számos videó foglalkozik az alternatív megoldásokkal.

 

Eredmények                                                 Galéria                                        Kiadvány

Programterv                                                 Blog                                            Tudástár

 

                         Nemzeti Családi És Szociálpolitikai Intézet                    Eurodesk

“Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg.”
„A projekt tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság vagy a Magyar Nemzeti Iroda véleményét, mely intézmények felelőssége a projektre nem terjed ki.”